ANTBOTS: Μικρά, ευέλικτα, οικονομικά

CC 30 12 DHDG 300x216

Τα antbots, τα ευέλικτα ρομποτικά μυρμήγκια, είναι μικρές ρομποτικές μονάδες χαμηλού κόστους.Ως μεμονωμένες μονάδες μπορούν να λύσουν πληθώρα προβλημάτων που απαιτούν αυτοματισμό μικρής εμβέλειας όπως μια τοπική μεταφορά και τοποθέτηση (pick and place), που συνήθως επιλύεται με ειδικές κατασκευές και πνευματικά συστήματα.

insight7010cbevlandscape-300x214

Η πραγματική όμως δύναμη των antbots βρίσκεται στην κατανεμημένη χρήση τους ως μέλη μιας ρομποτικής ομάδας (robot cloud). Μια ομάδα antbots τοποθετημένα εκατέρωθεν μιας μεταφορικής ταινίας ή γύρω από ένα περιστροφικό τραπέζι, μπορεί να εκτελεί μια πληθώρα εργασιών διαλογής, συσκευασίας, ταξινόμησης, τοποθέτησης προϊόντων σε κιβώτια κλπ., ειδικά αν συνδυαστεί με ένα σύστημα τεχνητής όρασης.

insight7010cbevlandscape-300x214

Μια γραμμή παραγωγής με antbots παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Χαμηλό κόστος επένδυσης και γρήγορη απόσβεση.
  • Ευελιξία στην χωροταξική μορφή του συστήματος.
  • Δυνατότητα κλιμακωτής επέκτασης, ανάλογα με τη μεταβολή των αναγκών και το διαθέσιμο προϋπολογισμό.
  • Εύκολη αλλαγή ρόλων ή και μεταφορά των μεμονωμένων μονάδων σε άλλες γραμμές.
  • Η ίδια γραμμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλούς σκοπούς, ακόμα και ταυτόχρονα, εφόσον κάθε ρομπότ μπορεί να εκτελέσει ανεξάρτητα διαφορετική εργασία.
  • Σε περίπτωση δυσλειτουργίας κάποιας μονάδας, αυτή μπορεί προσωρινά να τεθεί εκτός λειτουργίας, χωρίς να διακόπτεται ολόκληρη η γραμμή.

Τα antbot μπορούν να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται με «ανθρώπινους» εργάτες, συμπληρώνοντας το έργο τους ή αναλαμβάνοντας δύσκολα, κουραστικά, μονότονα ή και επικίνδυνα καθήκοντα.
Προσφέρουν μια πληθώρα λύσεων στη διαχείριση υλικών κάθε είδους, με χρήση διαφόρων τύπων grippers, βεντουζών, ευέλικτων «δακτύλων» κλπ.

festo_page_2__03-300x145
Έτσι ανάλογα με τις κεφαλές που μπορούμε να τους προσαρμόσουμε μπορούν να διαχειριστούν εξαρτήματα , προϊόντα σε κουτιά, σακουλάκια, μπουκάλια, αλλά ακόμα και εύθραυστα , ευπαθή ή ακανόνιστης γεωμετρίας υλικά και αγροτικά προϊόντα, όπως βαζάκια, φρούτα, αυγά κλπ.

CC_30_12_DHDG-300x216

Μια ιδιαίτερη εφαρμογή των antbots είναι αυτή της δοσομετρικής έγχυσης. Σε συνεργασία με την εταιρεία Viscotec κορυφαία στον χώρο του dispencing, προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων στον τομέα αυτό.
Από το γέμισμα φιαλιδίων με μικρομετρική ακρίβεια, ως την συγκόλληση και στεγανοποίηση με υγρά ενός ή δύο συστατικών, τα antbots μπορούν να καλύψουν και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές ακριβείας.

Τα antbots είναι ένα καθαρά ελληνικό προϊόν το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην Ελλάδα από την Steeldot EE και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Lasertech AEBE στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Θήβα.

Η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών οδήγησε στην δημιουργία ενός προϊόντος υψηλής τεχνολογίας που υποστηρίζεται από Έλληνες μηχανικούς με μεγάλη τεχνογνωσία και εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών.

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Σύνδεσμος:http://antbots.com/